U BELhospice centru je u četvrtak, 23. decembra 2016. godine, održana radionica Dan sećanja, kojom se pruža stručna psihološka podrška ožalošćenim članovima porodica. Ova podrška članovima porodice u procesu tugovanja sastavni je deo palijativnog zbrinjavanja.

Radionica je otvorena stihovima: “Oni koje volimo ostaju sa nama jer sama ljubav nastavlja da živi. Zajednička sećanja nikada ne izblede samo zato što nam je voljena osoba otišla… Jer sve dok imamo sećanja, oni će nastaviti da žive u našim srcima.“

Učesnici su se upoznali sa osnovnim fazama, dužinom i najčešćim emocijama koje prate proces tugovanja, a potom su imali priliku da svoja sećanja i emocije podele sa drugim učesnicima. Moderator radionice bila je klinički psiholog docent dr Tamara Klikovac, a pomoćni moderatori bili su socijalni radnik Mijodrag Bogićević i teolog Katarina Davidović Marotto.

Radionica je realizovana u okviru projekta “Jačanje civilnog društva” koji je finansijski podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

www.norveska.org.rs