Mirabank kampanja “Štednjom doniramo”

Mirabank je pokrenula kampanju Štednjom doniramo u okviru koje će podržati rad BELhospice centra.

Od 23. oktobra za sve oročene štednje položene do 31. decembra 2017. godine, mirabank će iz sopstvenih sredstava dodati 10% na iznos ostvarene kamate kako bi pomogla nastavak rada BELhospice tima na palijativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti.

Reprezentativni primer oročenog depozita u evrima sa kalkulacijom i pripisanom kamatom po dospeću za fizička lica:

Na osnovu reprezentativnog primera mirabank će donirati BELhospice centru (bruto iznos kamate x 10%) 163,40 EUR.

Za više informacija posetite https://www.mirabankserbia.com/rs/sta-nudimo/prime-bankarstvo/mirabank-bel-kamata

By |October 26th, 2017|Kampanje|Comments Off on Mirabank kampanja “Štednjom doniramo”

Završena 11. obuka volontera

Obuka volontera, 11. po redu, održana je u BELhospice centru od 09-12. oktobra 2017. Obuku je završilo 14 osoba. Nakon ove obuke broj edukovanih osoba za volontersko angažovanje u oblasti palijativnog zbrinjavanja porastao je na 196.

Na jedanaestoj volonterskoj obuci učesnici su imali priliku da u četiri dana steknu najosnovnija znanja o istorijatu, principima i ciljevima palijativnog zbrinjavanja, fandrejzingu, medicinskom, socijalnom, psihološkom i duhovnom aspektu zbrinjavanja, ulozi i značaju volontera, kao i da pogleda nekoliko edukativnih filmova.

Neki od utisaka iz evalucionih izveštaja:

Radujemo se što će BELhospice volonterski servis postati još […]

By |October 13th, 2017|Edukacija, Volonteri|Comments Off on Završena 11. obuka volontera

Održan međunarodni kurs – Palijativno zbrinjavanje dece

Predstavnici Centra za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ učestvovali su na Međunarodnom kursu – Palijativno zbrinjavanje dece („Palliative care of children and young people“) koji je održan 6.10.2017 godine u Kragujevcu i 7.10.2017. godine u Beogradu, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kurs Palijativno zbrinjavanje dece je održan u organizaciji i saradnji Kliničkog centra Kragujevac, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, odeljenja za psihologiju.

By |October 8th, 2017|Edukacija|Comments Off on Održan međunarodni kurs – Palijativno zbrinjavanje dece
  • Permalink Gallery

    Završen treći humanitarni turnir u tenisu BELhospice OPEN 2017

Završen treći humanitarni turnir u tenisu BELhospice OPEN 2017

Ovog vikenda je na terenima Teniskog centra Novak održan treći humanitarni turnir u tenisu BELhospice OPEN 2017 uz podršku sponzora MPC Properties i Veolia Water Solutions. Na turniru je učestvovalo 65 tenisera i teniserki, rekreativaca i predstavnika kompanija MPC Properties, Veolia, SADE, Pharmanova, NEGAST, TeleSign, NEBO-INS, Wiener Städtische, Bayer i Apatinska pivara. Sakupljeno je 3.082 eura koji će biti namenjeni za palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata o kojima BELhospice centar brine.

Zahvaljujemo se svim učesnicima turnira koji su odigrali fantastične mečeve i podigli ukupan kvalitet turnira. Zahvaljujemo se i svim sponzorima […]

By |September 25th, 2017|Događaji|Comments Off on Završen treći humanitarni turnir u tenisu BELhospice OPEN 2017

Povelja o volonterizmu u hospis i palijativnom zbrinjavanju

Povelja o razvoju volonterizma u hospis i palijativnom zbrinjavanju je dokument koji su zajednički donele Evropska asocijacija za palijativno zbrinjavanje (EAPC), Svetska alijansa za hospis i palijativno zbrinjavanje (WHPCA) i Međunarodna asocijacija za hospis i palijativno zbrinjavanje (IAHPC) kako bi pružile podršku, prepoznavanje, promociju i razvoj volonterizma u hospis i palijativnom zbrinjavanju imajući u vidu sledeće ciljeve:

BELhospice je prepoznao značaj volontera u hospis – palijativnom zbrinjavanju i iz tog razloga podržava primenu ove povelje i njene ciljeve. Na ovaj način BELhospice centar se pridružio brojnim evropskim i svetskim hospisima […]

By |September 1st, 2017|Volonteri|Comments Off on Povelja o volonterizmu u hospis i palijativnom zbrinjavanju

Dnevni centar prvog hospisa u Srbiji

BELhospice projekat “Dnevni centar prvog hospisa u Srbiji” dobio je podršku u okviru grant šeme “Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou” (EuropeAid/138126/IH/ACT/RS), koji se sprovodi partnerskom saradnjom Ministarstva finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Evropske unije.

Ukupna vrednost granta iznosi 329.590 €, od čega učešće iz sredstava EU iznosi 197.048 €, a učešće BELhospice centra 132.542 €.

By |August 18th, 2017|Hospis, Projekti|Comments Off on Dnevni centar prvog hospisa u Srbiji

Turnir u malom fudbalu BELhospice 2017 Powered by Bambi

U subotu je uz podršku Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održan 9. humanitarni turnir u malom fudbalu BELhospice 2017 Powered by Bambi na kojem je sakupljeno 17.500 EUR za rad BELhospice centra na pružanju besplatnog palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti.

Dobroj atmosferi na turniru doprineli su svi učesnici i navijači, koji su i na tropskim temperaturama pokazali pre svega fer-plej igru i sportsko ponašanje, kao i nenadmašni komentatorski dvojac u sastavu Igor Brakus i Smiljan Banjac.

Turnir su donacijama podržali i advokatska kancelarija Karanović & […]

By |June 25th, 2017|Događaji|Comments Off on Turnir u malom fudbalu BELhospice 2017 Powered by Bambi

Održana radionica DAN SEĆANJA

U BELhospice centru je u utorak, 30. maja 2017. godine, održana radionica Dan sećanja, kojom se pruža stručna psihološka podrška članovima porodica naših preminulih pacijenata. Podrška tokom perioda tugovanja je sastavni deo palijativnog zbrinjavanja, koju naš Centar praktikuje već više od 4 godine.

“Prijalo mi je samo sećanje na naše drage osobe jer ljudi žive koliko se o njima govori i koliko ih se sećaju”: utisak je jedne od učesnica radionice.

Moderatori radionice, kojoj je prisustvovalo jedanaest učesnika, bili su klinički psiholog docent dr Tamara Klikovac i dipl. socijalni radnik Mijodrag […]

By |May 31st, 2017|Radionica|Comments Off on Održana radionica DAN SEĆANJA

BELhospice na 15. Svetskom kongresu EAPC

Skoro 3000 delegata iz 60 zemalja okupilo se 18. maja u Madridu, na otvaranju 15. Svetskog kongresa Evropske asocijacije za palijativno zbrinjavanje (EAPC) koji je trajao do 20 maja.

Tema kongresa je bila: Razvoj palijativnog zbrinjavanja i osvrt na rastuće prepoznavanje značaja palijativnog zbrinjavanja u Evropi i širom sveta.

Prema rečima organizatora: “Kongres će pružiti priliku delegatima da razgovaraju o napretku u oblasti palijativnog zbrinjavanja, da debatuju o tome kako se pristup palijativnom zbrinjavanju razvija na globalnom nivou, da procene integraciju palijativnog zbrinjavanja u zdravstveni sistem i na kraju da se […]

By |May 21st, 2017|Edukacija, Konferencije|Comments Off on BELhospice na 15. Svetskom kongresu EAPC

Buy a Brick Garden Party

Juče se na lokaciji budućeg prvog hospisa u Srbiji okupilo preko 150 predstavnika diplomatskog kora, korporativnog sektora i individualnih donatora na događaju Buy a Brick Garden Party koji su organizovali prijatelji BELhospice centra: Violeta Sremčević, Erica Pinnington, Rikke Villadsen, Maja Maršićević. Simboličnom kupovinom „cigli“ oni su podržali akciju sa ciljem sakupljanja donacija koje će biti namenjene za renoviranje i otvaranje dnevnog centra u okviru prve faze projekta za izgradnju prvog hospisa.

Sve slike sa događaja možete pogledati na našoj Facebook strani.

By |May 20th, 2017|Događaji, Hospis, Kampanje|Comments Off on Buy a Brick Garden Party